Onbegrip voor keuze Messi: "In Parijs nog onzichtbaar"

30 november 2021 – In Duitsland begrijpt men niet waarom Robert Lewandowski de Ballon d'Or niet heeft gewonnen. De 33-jarige spits van Bayern München tartte vorig seizoen alle weten door liefst 41 doelpunten in de Bundesliga te maken. Ook in de huidige jaargang scoort hij aan de lopende band. Toch ging niet hij, maar Lionel Messi er maandagavond met de prestigieuze prijs vandoor.

Onbegrip voor keuze Messi: "In Parijs nog onzichtbaar"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Met een verschil van 33 punten won Messi de door France Football georganiseerde verkiezing. Wat Duits recordinternational Lothar Matthäus had maar één speler de prijs verdiend. "Om eerlijk te zijn begrijp ik de wereld na deze verkiezingen niet meer. Met alle respect voor Lionel Messi en alle andere genomineerde spelers: niemand verdiende de prijs meer dan Lewandowski. France Football reikte de prijs vorig jaar niet uit en alleen al vanwege alle titels die Robert in 2020 won met Bayern, is hij de afgelopen twee jaar ongeëvenaard", aldus Matthäus in Duitse media.

"Maar ook als er alleen naar 2021 wordt gekeken, was hij beter dan de rest", gaat de voormalig voetballer verder. "Hij brak het record van Gerd Müller, staat in iedere competitie bovenaan de topscorerslijst en heeft ook dit jaar iedereen nationaal en internationaal overtroffen. Messi heeft misschien de Copa América gewonnen met Argentinië, maar is nog onzichtbaar in Parijs. Ik kan niet begrijpen dat Lewandowski de prijs niet heeft gewonnen."

Toni Kroos heeft ook zijn bedenkingen bij de verkiezing. "Allereerst moet ik zeggen dat ik helemaal niet geïnteresseerd ben in individuele awards. Maar als ze dan toch worden uitgereikt, moet het eerlijk verlopen. Dat is in mijn ogen dit keer absoluut niet het geval geweest. Als je kijkt naar de beste individuele speler van het afgelopen jaar, dan is Karim Benzema mijn nummer één", aldus de middenvelder van Real Madrid, die vindt dat ook Cristiano Ronaldo hoger had moeten eindigen dan Messi. "Als je ziet hoeveel beslissende doelpunten hij de afgelopen tijd heeft gemaakt - hij heeft Manchester United in de Champions League gered - dan zou hij boven Messi moeten staan."

Eredivisie

gerelateerd