V/d Brom moet vrezen: "Ik geloof niet dat hij Nieuwjaar haalt"

30 november 2021 – John van den Brom zit op de wip bij KRC Genk. In België houdt men er sterk rekening mee dat het doek voor de 55-jarige Nederlandse trainer valt als de resultaten niet snel verbeteren.

V/d Brom moet vrezen: "Ik geloof niet dat hij Nieuwjaar haalt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Genk bevindt zich in een sportieve crisis. Geen van de vijf laatste wedstrijden werd gewonnen. Zondag verloor de club nog met 2-3 van Club Brugge. Komende woensdag is de regerend kampioen van België opnieuw de tegenstander, dan in het bekertoernooi. Vindt Genk z'n Waterloo in de achtste finale van de Croky Cup, dan ziet het er niet goed uit voor Van den Brom.

Voormalig international Marc Degryse voorspelt dat Van den Brom bezig is aan zijn laatste weken in dienst van Genk. "Ik geloof niet dat hij Nieuwjaar haalt als coach van Genk", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Laat ik het anders stellen: het wordt héél moeilijk voor John. Ik vind hem voor de huidige situatie weliswaar verantwoordelijk maar niet schuldig. Het is zo'n beetje als een minister die ontslag dient te geven omdat mensen onder hem gefaald hebben."

Degryse stelt dat Van den Brom Genk aan het voetballen heeft gekregen. Bovendien stipt hij aan dat vorig seizoen de beker werd gewonnen en er prima play-offs werden gespeeld. "Maar hoe erg het ook is voor John, alles wat ik nu aanhaal in het voordeel van hem wordt ingehaald door de resultaten. Die zijn dramatisch. Dit is de derde crisis onder Van den Brom in pakweg twaalf maanden."

Het Nieuwsblad denkt men te weten wie de potentiële opvolger van Van den Brom is: assistent Glen Riddersholm. De Deense oefenmeester werd onlangs aan de technische staf toegevoegd nadat er afscheid werd genomen van Dennis Haar.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd