IJsland voert druk op Oranje Leeuwinnen op in WK-kwalificatie

30 november 2021 – Het is duidelijk dat de Oranje Leeuwinnen zich niet zomaar gaan kwalificeren voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. In groep C werd de druk door concurrent IJsland dinsdagavond opgevoerd. De IJslandse dames hadden namelijk weinig problemen met Cyprus: 0-4.

IJsland voert druk op Oranje Leeuwinnen op in WK-kwalificatie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat Cyprus en Wit-Rusland geen gevaar zouden vormen, was eigenlijk bij de loting al bekend. Toch moet IJsland zeker niet worden onderschat. IJsland won dankzij doelpunten van Karólína Lea Vilhjálmsdóttir, Berglind Björg Thorvaldsdottir, Sveindís Jane Jónsdóttir en Gudrún Arnardóttir van Cyprus en maakte dus geen fout in de jacht op Oranje.

De Leeuwinnen speelden eerder deze interlandperiode op de valreep met 2-2 gelijk bij Tsjechië. Daarna volgde een 0-0 gelijkspel in de oefeninterland tegen Japan. Het is duidelijk dat er werk aan de winkel is voor bondscoach Mark Parsons. De wedstrijd tussen Tsjechië en Wit-Rusland werd vandaag afgelast vanwege coronabesmettingen bij de bezoekers.

Het team van Parsons weet dat het aan de bak moet om zich direct te plaatsen voor het WK. De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar dat toernooi, de nummer twee speelt play-offs. Op dit moment is Oranje (5-11) de koploper, maar IJsland (4-9) volgt op de voet. Tsjechië (4-5), Wit-Rusland (3-4) en Cyprus (6-1) maken de ranglijst compleet.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd