Juve wint bij hekkensluiter en heeft top zes in zicht

30 november 2021, 22:43

Juventus heeft dinsdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Serie A. De ploeg van Matthijs de Ligt bleek in Salerno met 0-2 te sterk voor US Salernitana. Door de overwinning kan het kwakkelende Juve zich weer mengen in de strijd om Europees voetbal.

Met De Ligt negentig minuten binnen de lijnen kende Juventus eigenlijk weinig problemen bij de hekkensluiter. Na 21 minuten spelen opende Paulo Dybala de score op fraaie wijze. De Argentijn combineerde handig met Dejan Kulusevski en joeg de bal vervolgens snoeihard in de korte hoek. Daarna werd een treffer van routinier Giorgio Chiellini afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de thee hoopte de thuisploeg op een stuntje en bleef het lang 0-1 in het Stadio Arechi. Twintig minuten voor tijd maakte Álvaro Morata aan de Turijnse onzekerheid een einde. Hij dook ineens op bij de eerste paal en tikte een voorzet van Federico Bernardeschi door de benen van doelman Vid Belec in het doel: 0-2. In blessuretijd vuurde Dybala nog een strafschop over.

Door de driepunter bezet Juventus na vijftien gespeelde wedstrijden de zevende plaats in de Serie A. Dat is aan het einde van de rit niet genoeg voor Europees voetbal, maar de top zes is inmiddels binnen handbereik. Salernitana heeft het op zijn beurt als promovendus erg lastig. De club is met acht punten de drager van de rode lantaarn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen