Nederlands Anderlecht bekert door na thriller in Seraing

30 november 2021 – RSC Anderlecht heeft dinsdagavond ten koste van het RFC Seraing de kwartfinales van de Croky Cup bereikt. De Belgische grootmacht moest in het Oosten van België tot het gaatje gaan om de zege naar zich toe te trekken. Uiteindelijk waren zelfs strafschoppen nodig.

Nederlands Anderlecht bekert door na thriller in Seraing

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vincent Kompany besloot twee Nederlanders te laten starten in het Stade du Pairay. Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee begonnen in de basis, terwijl de jonge doelman Bart Verbruggen op de bank zat. Vanaf de zijkant zag de goalie hoe collega Hendrik Van Crombrugge binnen twintig minuten al twee strafschoppen om zijn oren had gekregen.

In de slotfase van de eerste helft sloegen de bezoekers vervolgens twee keer toe. Christian Kouamé hielp zijn ploeg met twee treffers aan een 2-2 ruststand. Toen Igor Rafaelov vlak na de thee ook een strafschop benutte namens de bezoekers leek Anderlecht aan het langste eind te trekken, maar daar stak Youssef Maziz namens Seraing een stokje voor: 3-3.

In de verlenging werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Daarin hadden Hoedt en de gewisselde Zirkzee geen aandeel meer, maar hun ploeggenoten trokken de overwinning wel over de streep. Anderlecht faalde slechts een keer vanaf elf meter, terwijl Seraing tot twee keer toe niet wist te scoren.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd