Hateboer terug na lange afwezigheid: "Lastige periode geweest"

30 november 2021, 23:54

Hans Hateboer is dolblij dat hij dinsdagavond na maandenlange afwezigheid zijn rentree heeft gemaakt in het shirt van Atalanta. De rechtervleugelverdediger speelde negentig minuten mee tegen Venezia. Hij hoopt snel meer speeltijd te krijgen van trainer Gian Piero Gasperini.

"Ik ben blij om terug te zijn", sprak Hateboer na de wedstrijd via de clubkanalen van Atalanta. "Het is een moeilijke periode voor me geweest. Ik heb sinds augustus aan dit moment gedacht en nu was het eindelijk zover. Er zijn veel wedstrijden te spelen, dus je moet goed presteren om in de basis te blijven. Dat is een mooie uitdaging."

Met Hateboer in de basis won Atalanta in eigen stadion met 4-0 van Venezia. Mario Pasalic nam drie doelpunten voor zijn rekening en Teun Koopmeiners maakte zijn eerste treffer in dienst van de club uit Bergamo. Door de overwinning blijft Atalanta in de top vier van de Serie A. Dat is een belangrijke plek in de strijd om tickets voor de Champions League.

De 27-jarige Hateboer staat al sinds begin 2017 onder contract bij Atalanta en was de afgelopen jaren een vaste waarde onder Gasperini. In 2018 debuteerde de ex-speler van FC Groningen in Oranje. De afgelopen maanden stond hij buitenspel met een voetblessure. Nu kan hij dus ook weer een optie worden voor bondscoach Louis van Gaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen