Lewandowski krijgt mogelijk alsnog een Gouden Bal

1 december 2021 – Nadat Lionel Messi maandagavond de Ballon d'Or voor de zevende keer in zijn loopbaan kreeg uitgereikt, besloot de steraanvaller van Paris Saint-Germain een lans te breken voor zijn voornaamste concurrent Robert Lewandowski. De Pool was in 2020 de topfavoriet, maar de verkiezing ging destijds niet door vanwege de coronapandemie.

Lewandowski krijgt mogelijk alsnog een Gouden Bal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Daarom deed Messi maandagavond in zijn speech de oproep om de Ballon d'Or alsnog uit te reiken aan Lewandowski, om zijn waanzinnige prestaties in 2020 te belonen. Het is echter na de woorden van Messi niet meer uitgesloten dat ook Lewandowski nog een Gouden Bal ontvangt. "We kunnen er zeker over nadenken", reageerde hoofdredacteur Pascal Ferré tegen de Duitse site Watson

."Wat Messi zei, was aardig en is iets om over na te denken. Ik denk niet dat we al heel snel een beslissing hoeven te nemen. We kunnen erover nadenken en tegelijkertijd ook de geschiedenis van de Gouden Bal respecteren. Het is namelijk al jarenlang een verkiezing. We weten natuurlijk niet zeker of Lewandowski de prijs vorig jaar had gekregen."

Er werd vorig jaar namelijk niet gestemd, omdat de coronapandemie een flink deel van het seizoen in de weg zat. "Maar om eerlijk te zijn: Lewandowski had natuurlijk een enorme kans gehad om de prijs destijds te winnen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd