Leidse amateurclub wil na 17.00 uur spelen als demonstratie

1 december 2021 – De Leidse club LSVV gaat komende zaterdag demonstreren tegen de nieuwe coronamaatregelen. De club trekt niet naar het Malieveld in Den Haag of gaat met spandoeken de straat op, maar giet de wedstrijd in een vorm van demonstratie. De Leidse derby tegen Ludgunum gaat om 16.30 uur van start.

Leidse amateurclub wil na 17.00 uur spelen als demonstratie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De wedstrijden in de amateursport moeten eigenlijk om 17.00 uur klaar zijn. De studentenclubs zoeken echter de mazen in de wet op: zij hebben de wedstrijd aangemeld als demonstratie, zo weet Nieuws071. 'De betoging wordt afgekondigd door een in het zwart geklede coördinator. De coördinator voert vocaal en met de fluit de boventoon. We verwachten dat een deel van de massa na de demonstratie niet tevreden zal zijn', schrijft de club.

"We vragen aandacht voor een gezonde leefstijl", vertelt Wietse Jelles, coach van LSVV. "De coronamaatregelen zijn nodig, daar willen we niet aan twijfelen. Maar deze maatregel maakt het voor veel mensen onmogelijk om te sporten, terwijl sporten volgens mij op de lange termijn juist de oplossing voor deze pandemie is."

De politie kan de demonstratie sowieso niet verbieden. Alleen de burgemeester zou dat kunnen doen. "Maar als ik naar de demonstratie kijk dan zie ik geen enkele reden voor de burgemeester om dit te verbieden."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd