Ajax legt middenvelder uit beloftenploeg voor één jaar vast

1 december 2021 – Ajax heeft een akkoord bereikt over een contract van Gibson Yah. De achttienjarige middenvelder, die eveneens als verdediger uit de voeten kan, heeft een contract tot medio 2022 getekend. De verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2021.

Ajax legt middenvelder uit beloftenploeg voor één jaar vast

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Yah staat sinds augustus aan de kant met een blessure, waardoor het iets langer duurde dan normaal. De verdediger speelt sinds 2014 voor Ajax en speelde tot dusverre elf keer namens Jong Ajax. Het is zijn ambitie om een vaste waarde te worden in de Keuken Kampioen Divisie. "Daar wil ik een betrouwbare speler worden. Een speler waar de trainer op kan bouwen", laat hij weten op de clubwebsite.

Momenteel is Yah bezig met hersteltrainingen. Daarom vindt hij het niet gek dat hij maar één seizoen vastligt. "Ja, je moet realistisch denken. Ik ben nu geblesseerd en hoop dat ik zo snel mogelijk weer op het veld kan staan. Dan kan ik laten zien dat ik bij Ajax hoor. Als het goed is train ik over drie weken weer met de groep mee. Ik wil eerst weer fit worden."

Ajax heeft een optie om zijn contract met een extra seizoen te verlengen. De Nederlandse Nigeriaan werd in 2014 weggeplukt uit de jeugdopleiding van Buiksloot.

Reacties

Ajax

gerelateerd