Barça blijft maar pech hebben: opnieuw blessure

1 december 2021, 14:02

FC Barcelona moet het waarschijnlijk maanden stellen zonder de ervaren Sergi Roberto. De middenvelder annex rechtsback van de Catalanen heeft een dijbeenblessure opgelopen en moet worden geopereerd, meldt de club op Twitter. Diverse Spaanse media weten dat hij liefst vier maanden niet inzetbaar zal zijn.

Dat is opnieuw een forse tegenvaller voor Barça, dat dit seizoen gebukt gaat onder de extreme blessuregolf. Eerder al misten Marc-André ter Stegen, Jordi Alba een aantal wedstrijden, terwijl Pedri, Martin Braithwaite, Ansu Fati en Sergio Agüero ook nog aan de kant staan. De Argentijnse spits kampt met hartritmestoornissen en moet mogelijk helemaal stoppen met voetballen.

Sergi Roberto behoort al sinds 2013 tot de hoofdmacht van FC Barcelona en speelde sindsdien 316 wedstrijden. Dit seizoen kwam hij tot negen optredens in de hoofdmacht. De laatste weken ontbrak hij al met een spierblessure, nu is hij helemaal uit de roulatie.

Daardoor nemen de zorgen richting volgende week woensdag toe voor de nieuwe coach Xavi. Tegen Bayern München heeft FC Barcelona drie punten nodig om een plek in de volgende ronde van de Champions League te bemachtigen. Eerst staat zaterdag de clash met Real Betis op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen