Wormuth treft Dessers: "Ik mis hem als mens en als speler"

1 december 2021, 14:35   Bijgewerkt: 1 december 2021, 14:41

Cyriel Dessers neemt het woensdagavond met Feyenoord op tegen zijn oude werkgever Heracles Almelo. De Belgische aanvaller beleefde tot nu toe zijn meest succesvolle seizoen in dienst van de Almeloërs, waar hij zich in het seizoen 2019/2020 met vijftien treffers kroonde tot topscorer van de Eredivisie.

Dessers wordt nog altijd gemist in Almelo, zo geeft coach Frank Wormuth aan. "Hij maakte met zijn goals en assists het verschil. Dessers kan ook in zijn eentje en uit het niets doelpunten maken." Een vervanger kwam tot nu toe nog niet. "Dat kan ook bijna niet", vindt Wormuth, die Dessers na zijn topseizoen in het oosten naar het Belgische KRC Genk zag verkassen.

Wormuth is de aanvaller echter nog niet vergeten. "Ik mis Cyriel als mens en als speler. Hij is slim, heeft een mening, we hebben veel interessante gesprekken gevoerd samen. We hebben ook wel eens woorden gehad, dat was in de transferperiode in de winter, hij wilde graag weg. Maar de club vond dat het bedrag te laag was en liet hem niet gaan. Dit is een business, sorry, een speler met een contract kost geld. Meteen nadat de transfermarkt dicht ging, was hij er weer."

Tegen Feyenoord kan Wormuth mogelijk geen beroep doen op Ismail Azzaoui. De buitenspeler is een vraagteken. Zijn logische vervanger is Sinan Bakis. "En we hebben Bilal Basacikoglu, hij kan ook tegen zijn oude club spelen. Het nadeel is dat hij lichamelijk nog niet zo ver is, dat komt mede omdat hij vorig jaar amper heeft gespeeld", aldus de Duitser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen