ESPN verklaart waarom bekerduel Ajax niet live te zien is

1 december 2021, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het bekeraffiche tussen Ajax en de amateurs van BVV Barendrecht wordt níét live uitgezonden op ESPN. Dit besluit leidde tot veel onvrede onder de Amsterdamse achterban en is uiteraard ook vervelend voor spelers, vrienden en familie van Barendrecht. De zender zelf gaf desgevraagd tekst en uitleg bij die beslissing.

"We snappen heel goed dat supporters van welke club dan ook hun wedstrijden willen zien", begon Maarten van Rooijen, communicatie-directeur van ESPN, in gesprek met Ajax Life. "Maar rondom de KNVB Beker is dat redelijk complex. Tot de kwartfinales is ESPN gerechtigd om per bekerronde zes duels live uit te zenden: twee livewedstrijden op zowel dinsdag, woensdag als donderdag. Zodra de loting bekend is geven we onze voorkeuren door aan de KNVB, waarna de bond onderzoekt wat de mogelijkheden zijn."

ESPN deed nog een poging om de wedstrijd naar de donderdag te laten verplaatsen, wat ook gezien het programma in de Eredivisie het weekend erop een optie was. "Desondanks is aan dit verzoek door de KNVB geen gehoor gegeven. Wat ons betreft teleurstellend, want nu is er op dinsdag en donderdag weinig tot niets te kiezen, terwijl we op woensdag noodgedwongen harde keuzes moesten maken tussen wedstrijden van onder anderen Ajax, Feyenoord en PSV." 

Omdat er dus maar twee livewedstrijden per dag mogen worden uitgezonden, kwam de zender voor een lastige keuze te staan. Zo zijn ook de affiches AZ - Heracles en Sparta - Vitesse niet live te zien. De keuze is gevallen op FC Twente - Feyenoord en PSV - Fortuna Sittard. "Op sportieve gronden verwachten we dat dat meer aansprekende affiches zijn. Daarom is de keuze gevallen op het live uitzenden van deze twee duels op woensdag 15 december. We snappen dat dit een teleurstelling is voor de supporters van Ajax en Barendrecht en waren graag in de gelegenheid geweest om aan hun wensen te voldoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen