Umtiti belaagd door fans; verdediger pakt ze persoonlijk aan

1 december 2021 – De situatie van Samuel Umtiti bij FC Barcelona is al enige tijd uitgespeeld. De centrale verdediger mocht afgelopen zomer al vertrekken uit de Spaanse stad, maar bleef uiteindelijk toch bij Barcelona. Umtiti is een van de grootverdieners binnen de selectie, terwijl zowel Ronald Koeman als Xavi geen gebruik van hem maakte. De fans van Barcelona hebben hem daardoor belaagd.

Umtiti belaagd door fans; verdediger pakt ze persoonlijk aan

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Na de training op het complex van Barcelona vertrok Umtiti met zijn eigen auto richting huis, maar daar werd hij opgehouden door verschillende groepen fans die duidelijk wilden maken dat de verdediger de club zo snel mogelijk moet verlaten. De Fransman liet echter niet over zich heenlopen en besloot de supporters eigenhandig van repliek te dienen.

Nadat de supporters na enkele keren dreigend gasgeven nog niet aan de kant stapten, stapte Umtiti uit zijn auto. Hij riep de fans dingen toe als ''Moeten jullie hier komen dan'', ''Is deze auto van jullie? Waarom zitten jullie er dan aan'' en ''Hebben jullie dan helemaal geen respect?'' Na de dreigende woorden van de verdediger stapte hij in en reed hij alsnog verder.

Lees ook: Umtiti en Roberto bieden Barça helpende hand met lager salaris

Barcelona verkeert momenteel in financieel zwaar weer en hoopte er dus op dat Umtiti afgelopen zomer zou vertrekken, om zo de salarishuishouding wat beter op orde te krijgen. Umtiti werd in 2016 voor 25 miljoen euro overgenomen van Olympique Lyon en heeft nog een contract tot de zomer van 2023. Gezien hij sportief geen waarde meer heeft voor de club, zien de fans hem graag vertrekken.

LaLiga

gerelateerd