Sinisterra schiet Feyenoord naar tweede plaats

1 december 2021, 22:03   Bijgewerkt: 1 december 2021, 23:23

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo moeizaam gewonnen met 2-1. De arbitrage drukte haar stempel op de wedstrijd, maar uiteindelijk keerden de twee doelpunten van Luis Sinisterra de wedstrijd. Hierdoor stoten de Rotterdammers door naar de tweede plaats in de Eredivisie en verkleinen ze het gat met Ajax tot één punt.

Tot vorig weekend was Feyenoord nog de ploeg met de minste verliespunten, maar dat veranderde na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Twente. De eerste plek kon vanavond dus niet meer veroverd worden, maar de motivatie aan Rotterdamse kant was er niet minder om. Arne Slot liet twee andere spelers aan de rechterflank starten. Jens Toornstra en Marcus Pedersen kregen allebei rust, waardoor Lutsharel Geertruida en Alireza Jahanbakhsh weer een keer in de basis mochten starten.

Er volgde een aanvalsgolf van de Rotterdammers. Waar het toch enigszins slordig oogde, kwamen ze wel tot een aantal kansen. Brian Linssen kreeg de bal vlak voor rust op een presenteerblaadje aangeboden, maar schoot de bal vol tegen Janis Blaswich aan. Door de acht minuten extra tijd, mogelijk gemaakt door de ellendige blessure van Ismail Azzaoui, had Feyenoord echter nog genoeg tijd om voor het rustsignaal nog toe te slaan. Orkun Kökcü kapte eenvoudig de ingevallen Bilal Basacikoglu uit en legde de bal af op Sinisterra, die nu wel voor zijn vijfde doelpunt van de competitie mocht aantekenen.

De eerste helft eindigde met een stevige overtreding van Quagliata die veel te laat was met zijn ingezette sliding op Gernot Trauner. Hij trof vol de wreef van de Oostenrijker, maar Nijhuis besloot niet verder te gaan dan een gele kaart. Zo had de arbiter een groot aandeel in de eerste helft die uiteindelijk in evenwicht eindigde.

In de tweede helft kwam Feyenoord bijna weer op achterstand na een geweldige pass van Kaj Sierhuis.{image[351587][left-half][]}

Hij stuurde daarmee Delano Burgzorg weg die in zijn eentje recht op Ofir Marciano kon aflopen. De Israëlische goalie deed wat hij in de eerste helft niet deed: redding brengen. Hierdoor kon Feyenoord rustig opzoek gaan naar de voorsprong. Uit het niets zette Guus Til met een pass Sinisterra oog in oog met Blaswich. In tegenstelling tot Burgzorg wist Sinisterra wel te profiteren en zette hij Feyenoord op een 2-1 voorsprong.

Het bleek uiteindelijk genoeg voor de drie punten, aangezien Heracles in de resterende minuten aanvallend te weinig bracht om het Marciano lastig te maken. Door de 2-1 overwinning stijgt Feyenoord naar de tweede plek op de ranglijst.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Ofir Marciano 5.5, Lutsharel Geertruida 5, Gernot Trauner 6.5, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 6, Fredrik Aursnes 6, Guus Til 6, Orkun Kökcü 7.5 (56' Jens Toornstra 6), Alireza Jahanbakhsh 4 (81' Reiss Nelson -), Bryan Linssen 5.5 (56' Cyriel Dessers 5.5), Luis Sinisterra 8 (86' Marcus Pedersen -)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5, Navajo Bakboord 5.5 (81' Noah Fadiga -), Marco Rente 6, Mats Knoester 6, Giacomo Quagliata 5, Orestis Kiomourtzoglou 5, Ismail Azzaoui 6 (24' Bilal Basacikoglu 3 (60' Nikolai Laursen 5.5)), Luca de la Torre 5, Sinan Bakis 6.5, Kaj Sierhuis 5 (60' Lucas Schoofs 5.5), Delano Burgzorg 4.5

Man of the match: Luis Sinisterra

* spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen