Van Bronckhorst blijft winnen en zet belangrijke stap in titelstrijd

1 december 2021, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De periode van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers is uitzonderlijk goed begonnen. De Nederlander had flinke schoenen te vullen, want hij nam het stokje over van Steven Gerrard, die met zijn goede prestaties een transfer naar Aston Villa verdiende. In het uitduel met Hibernian won het door een late treffer met 0-1. Doordat de nummers twee en drie nog tegen elkaar spelen, profiteert het optimaal van het puntenverlies. 

Van Bronckhorst begon zijn avontuur bij Rangers FC in de Europa League tegen Sparta Praag. Door een 2-0 zege verzekerde het zich van de volgende ronde. Vervolgens werd dit weekend met 1-3 gewonnen van Livingston en woensdag stond alweer de volgende wedstrijd op het programma. Tegen Hibernian leek het er lang op dat het geluk nu niet aan de zijde van Van Bronckhorst was, maar zes minuten voor tijd veranderde dat.

Zijn ploeg kreeg namelijk een penalty mee, waardoor invaller Kemar Roofe aan mocht leggen voor de winnende treffer. Met een overtuigende penalty schoot hij Rangers alsnog naar de volle drie punten en dus behoudt Van Bronckhorst zij perfecte status als hoofdcoach van Rangers.

Rangers staat nu op de eerste plek in de Schotse competitie, zeven punten boven nummer twee Celtic. Celtic komt echter morgen nog in actie en heeft een wedstrijd minder. Het speelt wel tegen nummer drie Hearts, dat twee punten minder heeft, waardoor het een uitstekende week lijkt te gaan worden voor Van Bronckhorst en zijn ploeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen