Kluivert houdt PSG in bedwang, fiasco Bosz en Real loopt uit

1 december 2021, 22:58

Een knappe prestatie van OGC Nice: in een uitduel tegen Paris Saint-Germain heeft het de koploper op 0-0 gehouden. De laatste keer dat PSG punten verspeelde in eigen competitie was alweer meer dan een maand geleden, tegen Olympique Marseille (eveneens 0-0). Bij Nice begon Justin Kluivert in de basis, terwijl Calvin Stengs als invaller binnen de lijnen kwam.

Dat betekende de tweede basisplaat op rij voor Kluivert, die is teruggekeerd van een blessure. Vorige wedstrijd stond hij samen met Stengs aan de aftrap, maar ditmaal moest de oud-AZ'er op de bank beginnen. Kasper Dolberg stond wel in de basis, terwijl Pablo Rosario geschorst was. Bij PSG speelden Lionel Messi en Kylian Mbappé mee, maar waren Neymar en Georginio Wijnaldum geblesseerd.

De krachtsverhoudingen werden als snel duidelijk: PSG staat niet voor niets dik bovenaan in de Franse competitie. Het schoot maar liefst 21 keer, waarvan zestien keer op doel en had bijna 70% balbezit. Nice kon daar weinig kansen tegenover zetten, maar hield het wonderbaarlijk toch achterin dicht. Door het puntenverlies kan Marseille het gat verkleinen tot negen punten met PSG.

Bosz onderuit, Botman wint topper

Peter Bosz heeft minder goede zaken gedaan en zakt steeds verder weg op de ranglijst. Het verloor met 1-2 van Stade Reims, waardoor het nu op de tiende plek in de Ligue 1 staat. Sven Botman speelde een topper tegen nummer drie Stade Rennes en deed dat met succes. Lille won namelijk met 1-2 en klimt naar de twaalfde plek in de competitie.

Real verder aan kop

Real Madrid is uitstekend bezig de laatste weken. Door de 1-0 zege op Athletic Bilbao heeft het nu in alle competities de laatste zeven wedstrijden op rij gewonnen. Ondanks een moeizame avond in Santiago Bernabeu, was Karim Benzema met zijn treffer de grote held van de avond. De Ballon d'Or bleek hem niet toe te komen, maar de Fransman blijft in bloedvorm verkeren. Real staat nu zeven punten voor op Atlético Madrid, dat een wedstrijd minder speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen