Mooie avond voor Aké, Van Dijk en cruciale Ziyech

1 december 2021, 23:15   Bijgewerkt: 1 december 2021, 23:48

Het blijft ongekend spannend in Engeland, waar Chelsea, Manchester City en Liverpool vanavond in actie kwamen. De huidige top-drie van de Premier League bleef foutloos. Daardoor is het verschil tussen de nummer één en drie slechts twee punten. Hakim Ziyech, Nathan Aké en Virgil van Dijk konden allemaal met een tevreden gevoel het veld verlaten.

Watford - Chelsea 1-2

Chelsea blijft de ranglijst aanvoeren, maar Thomas Tuchel en zijn manschappen hadden het niet makkelijk op bezoek bij de nummer zeventien van de competitie. Na een half uur brak Mason Mount de ban na een assist van Kai Havertz. Het begin van een walk-over werd het allerminst. Aanvaller Emmanuel Dennis zorgde twee minute voor de rust namelijk voor de gelijkmaker. Om het tij te keren werd Hakim Ziyech na een uur spelen binnen de lijnen gebracht. De aanvallende middenvelder zorgde in de 72e minuut de winnende goal.

Lees ook: Noodsituatie op tribune: Watford-Chelsea gestaakt

Lees ook: Watford-fan succesvol gereanimeerd na hartaanval: duel hervat

Aston Villa – Manchester City 1-2

Nummer twee Manchester City, met Nathan Aké in de basis, houdt de druk op de koploper met een driepunter. Ruben Dias en Bernardo Silva zorgden in de eerste helft voor de doelpunten van de bezoekers. Het leek dus een makkelijke avond te worden, maar na de aansluitingstreffer van aanvaller Ollie Watkins werd het toch nog spannend. Een kwartier voor tijd kreeg Carney Chukwuemeka de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij kreeg de bal van dichtbij niet voorbij City-keeper Ederson. Daardoor gingen de drie punten mee naar Manchester.

Everton – Liverpool 1-4

Liverpool sloeg een dubbelslag. De ploeg van Jürgen Klopp blijft in het spoor van Chelsea en maakte tegelijkertijd de supporters blij door stadsgenoot Everton met duidelijke cijfers te verslaan. Voor Virgil van Dijk was het helemaal een speciale wedstrijd. Vorig seizoen raakte hij in dit duel geblesseerd door een botsing met keeper Jordan Pickford, waardoor hij het EK miste. De verdediger van Oranje zag zijn ploeg al na twintig minuten comfortabel leiden door goals van Jordan Henderson en Mohamed Salah.

Demarai Gray bracht de spanning terug in minuut 38, maar Liverpool kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Nadat Salah de marge na een uur weer verdubbelde, was het verzet helemaal gebroken. Diogo Jota tekende uiteindelijk voor de laatste treffer van de avond.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen