Berghuis start vermoedelijk niet in de Ajax-basis tegen Willem II

2 december 2021, 09:29

Ajax-trainer Erik ten Hag moet donderdagavond mogelijk een beroep doen op Davy Klaassen als aanvallende middenvelder. Concurrent Steven Berghuis heeft namelijk woensdag de laatste training aan zich voorbij moeten laten gaan. De reden is voor voetballer overigens wel leuk: zijn vrouw is voor de tweede keer bevallen van een dochtertje.

Dat weet De Telegraaf althans, die daarbij de stelregel van Ten Hag aanhaalt. Volgens de oefenmeester moet je de laatste training voor een wedstrijd aanwezig zijn om aanspraak te kunnen maken op een basisplaats. Mocht hij die regel opnieuw hanteren, dan begint Berghuis tegen Willem II donderdagavond in de Johan Cruijff Arena dus op de bank.

Normaliter is Klaassen, die de concurrentiestrijd voert op die positie met Berghuis, de vervanger van de voormalig Feyenoorder. Afgelopen week tegen Sparta Rotterdam viel de nummer tien van het Nederlands elftal tien minuutjes in, terwijl hij tegen Besiktas op de plek van Berghuis speelde. In dat Champions League-duel rouleerde de oefenmeester van Ajax sowieso veel.

Lees ook: Grim ziet kansen in ArenA: "Ook Ajax heeft zwakke plekken" 

Het Algemeen Dagblad heeft Berghuis nog wel aan de aftrap staan in de vermoedelijke opstelling, waarin ook weer ruimte is voor buitenspeler Antony en de weer fitte spits Haller. Verder zal Ten Hag weinig wijzigingen doorvoeren, omdat hij in de laatste twee duels al enigszins kon rouleren. Pas na het weekend wacht de Champions League-ontmoeting met Sporting Portugal, waarin voor beide teams qua punten niets meer op het spel staat.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis/Klaassen; Antony, Haller en Tadic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen