Slot wijst door VAR op Ajax-moment: "Werd een speler onthoofd"

2 december 2021, 08:29

Arne Slot (43) was niet te spreken over het afgekeurde doelpunt van Feyenoord woensdagavond. De oefenmeester vond het oordeel van Bas Nijhuis, die tot zijn eigen frustratie werd gecorrigeerd door de VAR, veel te zwaar. Ook over een andere beslissing van de video-arbiter sprak Slot zijn afkeuring uit.

"Ik dacht zeker dat we voorstonden", zei de coach tegenover ESPN over de afgekeurde treffer na twaalf minuten. Er was weliswaar een contactmoment. "Maar je weet dat Bas Nijhuis scheidsrechter is. Dat is dan een prettige gedachte. En de speler in kwestie staat snel op, reageert niet. Ook niet na het doelpunt. Volgens mij is de regel dat je het als scheidsrechter volledig fout moet zien. En dan moet je als VAR ook nog meedenken met Nijhuis, dat hij de scheidsrechter is. Bij Ajax-NEC floot hij ook en werd er een speler onthoofd, maar desondanks ging het doelpunt door." Ditmaal had volgens Slot ook de grensrechter het eveneens waargenomen en ook hij vond het geen overtreding. "Ik dacht dat de goal zou tellen." 

Slot kreeg heel sterk het gevoel dat de scheidsrechter en assistent het anders zagen dan de VAR. "Maar door de beslissing hebben we het wel zwaarder gehad." Ook na de wedstrijd was de Feyenoord-oefenmeester boos en stond met wegwerpgebaren naar de arbitrage te gesticuleren. "Dat ik altijd begin over de extra tijd is een tekortkoming van mij", glimlachte Slot.

Lees ookNijhuis ziedend op eigen VAR: "Blij dat de deuren er nog in zitten"

"Maar het is iets waar ik heel veel onrecht in zie. De vijf minuten was ik vandaag verbaasd over. Als een tegenstander tijdrekt tegen ons in een uitwedstrijd, krijgen we er drie minuten bij. Daar begin ik dan over tegen de vierde official en die zegt dat ze ermee bezig zijn. Vandaag zijn het opeens vijf minuten, na acht minuten in de eerste helft. Maar toen lag het spel héél lang stil", legde hij zijn onvrede uit. Bij VI vertelde Slot ook nog dat Nijhuis vier minuten extra tijd wilde hebben, maar de VAR liever vijf wilde bijtellen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen