'Ontevreden FC Barcelona stelt Dembélé duidelijk ultimatum'

2 december 2021 – FC Barcelona heeft Ousmane Dembélé donderdag een ultimatum gegeven over het contractvoorstel dat de Catalaanse club hem gedaan heeft. Binnen vijftien dagen verwacht de topclub antwoord van de Franse buitenspeler, die al geruime tijd een verleningsvoorstel ontvangen heeft. Een reactie daarop is echter nog altijd niet gekomen.

'Ontevreden FC Barcelona stelt Dembélé duidelijk ultimatum'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans over de contractonderhandelingen tussen FC Barcelona en Dembélé, wiens contract in de zomer van 2022 al afloopt. Dat betekent dat hij per 1 januari mag onderhandelen met andere clubs en juist dat is de reden dat FC Barcelona haast wil maken met het afronden van de gesprekken. Eerder zou de club deze week al duidelijkheid willen hebben, maar zo snel hoeft het antwoord toch niet te komen

Onder meer Newcastle United en Manchester Unitede zouden namelijk hengelen naar de (transfervrije) diensten van Dembélé, die bij beide clubs veel meer geld zou kunnen gaan verdienen. Intern laat de rechtsbuiten weten dat hij heel gelukkig is in Camp Nou, met zowel de club en de stad waarin hij woont. Ook wil hij na veel blessureleed graag het vertrouwen van de club terugbetalen via sportieve prestaties.

Lees ook'FC Barcelona doet navraag bij Chelsea voor Ziyech én Werner'

Maar in de gesprekken met FC Barcelona komt dat standpunt niet naar voren en heeft zaakwaarnemer Moussa Sissoko veel macht in de onderhandelingen. De belangenbehartiger zou de toekomst van Dembélé grotendeels bepalen en hij lijkt vooral voor het geld te willen kiezen. FC Barcelona wil binnen nu en vijftien dagen duidelijkheid op het contractvoorstel, anders gaat het maatregelen nemen. Het kamp Dembélé is niet bang op de tribune terecht te komen, aangezien coach Xavi weinig serieuze alternatieven heeft op de rechtsbuitenpositie.

LaLiga

gerelateerd