Excelsior
1 – 1
ADO Den Haag

Nijhuis gaat disctabel moment bespreken met VAR Nagtegaal

2 december 2021 – Bas Nijhuis (44) gaat het discutabele moment van woensdagavond bij de Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo bespreken met VAR Marc Nagtegaal. Bij een doelpunt van de Rotterdammers werd ingegrepen, waar dat zeker in de stijl van Nijhuis niet had gehoeven. 

Nijhuis gaat disctabel moment bespreken met VAR Nagtegaal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In de radio-uitzending Veronica Inside kwam Nijhuis op de lijn en daar werd hij gevraagd of hij nog contact gaat hebben met Nagtegaal. "Een dagje later daarover spreken is beter", glimlachte Nijhuis als een boer met kiespijn. En dus kan zijn collega Nagtegaal wel een telefoontje verwachten na zijn ingreep.

"Ik wil wel horen wat hij clear en obvious fout vond en waarom hij me hiervoor naar het scherm roept", legt Nijhuis, die na afloop zijn mening niet onder stoelen of banken schoof, uit. "Dat ga ik wel bespreken met hem." Komend weekend komt hij de arbiter niet tegen, want Nijhuis is vrij. "Dat is altijd zo eens in de zoveel weken."

Lees ookSlot wijst door VAR op Ajax-moment: "Werd een speler onthoofd"

Toch werd de leidsman ook gevraagd waarom hij niet bij zijn eerste eigen mening is gebleven. "Elke keer krijg je in de loep de overtreding te zien op het scherm. Elke keer komt die overtreding voorbij en op een gegeven moment ga je daarin mee. Maar je zit te kijken: het kan niet waar zijn dat we elkaar hiervoor naar het scherm roepen."

De leidsman erkent dat hij toch bij zijn besluit had moeten blijven: géén overtreding. Een volgende keer doet hij dat wel. "Nee, ik ben niet onzekerder geworden hierdoor. Alleen het kan wel gebeuren dat je daar staat en je hebt zo'n moment, van: je kunt er voor fluiten, maar je kunt er ook niet voor fluiten."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd