KNVB teleurgesteld in kabinet: 'Zijn geen inhoudelijke argumenten'

2 december 2021, 17:46

De KNVB is niet blij met het besluit van het kabinet om de openingstijden van amateursport in coronatijd niet terug te draaien. Sportkoepel NOC*NSF had daartoe opgeroepen, maar uit een stemming in de Tweede Kamer kwam geen meerderheid.

Tot grote teleurstelling in Zeist. 'Onze sector levert iets heel belangrijks op: het draagt bij aan een betere gezondheid en weerstand en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en psychische problemen', begint het persbericht van de KNVB. 'Voor de gezondheidszorg betekent dat een besparing van honderden miljoenen euro's. Sporten is dus essentieel, zeker tijdens een pandemie, en zou dus ook zo door het kabinet bestempeld moeten worden. Inhoudelijke argumenten tegen het trainen na 17.00 uur zijn er eigenlijk niet.'

Lees ook: Duidelijke oproep aan de KNVB: leg de competities stil

Volgens de KNVB zijn er nauwelijks reisbewegingen binnen de amateursport. 'Buiten vinden er niet of nauwelijks besmettingen plaats en er zijn dan ook geen coronabrandhaarden terug te herleiden naar het voetbalveld. Reisbewegingen door trainingen vinden amper of anders op de fiets plaats aangezien Nederlanders gemiddeld op slechts 1,6 kilometer afstand van een voetbalvereniging wonen', aldus de voetbalbond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen