KNVB legt prominente amateurcompetities vanaf 6 december stil

2 december 2021, 19:51

De KNVB heeft besloten om de prominente amateurcompetities vanaf 6 december tot de winterstop stil te leggen vanaf 6 december. Volgens de bond is het medisch gezien onverantwoord om wedstrijden te blijven spelen zonder dat er getraind kan worden.

Vanuit Zeist sprak de KNVB eerder vandaag al haar teleurstelling uit over het besluit van het kabinet om het verbod op sporten na 17.00 uur in stand te houden. De voetbalbond besloot daarop medisch advies in te winnen over het spelen van wedstrijden zonder dat er getraind kan worden. Op basis van de conclusies die daaruit voort zijn gekomen gaat er een streep door de duels in de A-categorie van 11, 12, 18 en 19 december. In de B-categorie gaan de wedstrijden komende week wel door.

'Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training als tactische maar ook fysieke voorbereiding', laat de KNVB weten in een statement op haar website. 'Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij het recreatief voetbal ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als je voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrapt, dan loop je het risico op bewegingsarmoede', besluit de bond.

Lees ook: KNVB teleurgesteld in kabinet: 'Geen inhoudelijke argumenten'

Het spelen van oefenwedstrijden is niet verboden, die verantwoording ligt bij de club, meldt de KNVB tot slot. 'Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis wedstrijden te spelen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen