Ajax nadert de vijftig treffers na simpele overwinning op Willem II

2 december 2021, 23:04

Een veel sterker Ajax heeft donderdagavond met speels gemak gewonnen van Willem II. De lijstaanvoerder stond halverwege al 3-0 voor en voerde in de loop van de tweede helft de score op naar 5-0. Twee treffers kwamen van Antony, wiens eerste de mooiste van de avond was. Voor Ajax was het de derde zege op rij en wedstrijd nummer veertien zonder tegendoelpunt, voor de Tilburgers was het de vijfde nederlaag op rij. 

Een kwartier hield het dolende Willem II stand, maar daarna was het gedaan voor het team van Fred Grim. Ajax leek niet eens vol gas te geven en vond toch vier keer het net in de eerste 45 minuten. Een van die doelpunten werd afgekeurd: De van ziekte teruggekeerde Sébastien Haller dacht zijn tiende van het seizoen te maken, maar na het bekijken van de beelden floot scheidsrechter Edwin van de Graaf voor buitenspel. Dat was merkwaardig, want Dusan Tadic begon aan een dribbel en Dries Saddiki van Willem II tikte de bal daarbij richting Haller.

De enige meevaller voor Willem II was dus dat de 4-0 werd afgekeurd en de angel uit de wedstrijd ging. De flow van Ajax was zo even onderbroken en het duurde lang voordat die weer terug was. Want hoewel Ajax ook na de theepauze de bovenliggende partij was en het doel bleef zoeken, duurde het een tijdje tot het scorebord weer erbij kon worden gepakt. Martínez was er in minuut 47 wel dichtbij met een kopbal op de lat, maar pas na 72 minuten kopte Klaassen raak op aangeven van Ryan Gravenberch.

Opstellingen en beoordelingen*:

 

Ajax: Remko Pasveer 6, Noussair Mazraoui 6 (61. Devyne Rensch 6), Jurriën Timber 6 (74. Perr Schuurs -), Lisandro Martínez 7, Daley Blind 6.5, Edson Álvarez 7, Ryan Gravenberch 7.5, Davy Klaassen 6.5, Antony 8 (60. Steven Berghuis 6), Sébastien Haller 6.5 (74. Danilo -), Dusan Tadic 7 (83. David Neres -).

 

Willem II: Timon Wellenreuther 5, Leeroy Owusu 5, Nikos Michelis 5.5, Ulrik Jenssen 5, Derrick Köhn 5, Godfried Roemeratoe 5, Dries Saddiki 5, Görkem Saglam 5 (66. Vincent Schippers 5), Ché Nunnely 5 (66. Ringo Meerveld 5), Max Svensson 4.5 (46. Elton Kabangu 6), Mats Köhlert 5.5 (86. John Yeboah -).

Man of the match: Antony

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen