Driessen: 'UEFA kreeg hulp van 'verklikker' over Nijhuis'

3 december 2021 – Bas Nijhuis heeft besloten per direct te stoppen als Europese scheidsrechter. De arbiter kreeg het gevoel dat zijn werk als tv-persoonlijkheid hem door de internationale bond niet in dank werd afgenomen. Zijn optredens in De Oranjezomer bleken de druppel. De Telegraaf-columnist Valentijn Driessen neemt het op voor de markante scheidsrechter.

Driessen: 'UEFA kreeg hulp van 'verklikker' over Nijhuis'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Er wordt vaak gesteld dat Nijhuis een hoofdpijndossier voor de KNVB is, maar dat is volgens Driessen niet waar. 'Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft lang niet zo'n hekel aan Nijhuis als soms wordt gesuggereerd. Meer moeite heeft Van Egmond met enkele collega's van Nijhuis, die niet zoals de Tukker recht in zijn gezicht de waarheid durven te zeggen, maar dit via de band spelen. Zogenaamd uit angst om een paar weken buitenspel gezet te worden en inkomsten mis te lopen. Het zijn dezelfde arbiters die met jaloerse blikken zien hoe Nijhuis zichzelf weet te vermarkten en met grote regelmaat aanschuift bij het voetbalpraatprogramma Veronica Inside.'

Zij vonden het eerder prima dat hij zijn carrière als internationaal arbiter zelfstandig de nek omdraaide. 'Geholpen' door een Nederlandse verklikker, die bij UEFA-voorman Roberto Rosetti klikte over Nijhuis' televisieoptredens bij De Oranjezomer', schrijft Driessen in zijn wekelijkse column.

Driessen vindt het knap dat Nijhuis zelf de knoop heeft doorgehakt om te stoppen als internationale scheidsrechter. 'Voor die handelswijze verdient Nijhuis alle respect. Denkelijk deed alle commotie deze week hem meer dan gedacht getuige de faux-pas in De Kuip', doelt Driessen op een fout van de scheidsrechter tijdens Feyenoord - Heracles.

Lees ook: Nijhuis gaat disctabel moment bespreken met VAR Nagtegaal

Reacties

Eredivisie