Suprematie Ajax: "We hebben ze gewoon overklast"

3 december 2021, 08:36

Een oppermachtig Ajax tikte Willem II donderdagavond bij vlagen van het kastje naar de muur. De Amsterdammers noteerden uiteindelijk een klinkende 5-0 overwinning. Het maakte coach Erik ten Hag trots. Vooral de defensieve orde van de laatste maanden prijst hem zeer gelukkig.

Ajax nam al vroeg een ruime voorsprong en gaf Willem II in de Johan Cruijff Arena nauwelijks lucht. "We hebben de tegenstander overklast", klonk het voor de camera van ESPN. "We hebben ze geen moment het idee gegeven dat er hier wat te halen viel, dat is gewoon prima. We kwamen snel tot kansen en goals, dan zie je dat een tegenstander zich terug gaat trekken. Natuurlijk wil je dan nóg meer kansen creëren, maar dat valt tegen een gesloten defensie niet mee."

Dat bleek tijdens de ontmoetingen met Heracles en Go Ahead Eagles, die de Amsterdammers op een 0-0 gelijkspel hielden. Ten Hag zag donderdag een veel beter Ajax. "Er is ontzettend veel beweging, maar de afstemming tussen de passer en ontvanger kan soms nog iets beter", stelde de coach kritisch. "Maar je ziet al duidelijke progressie bij ons."

Ajax kreeg in vijftien speelronden pas twee doelpunten om de oren en hield zeven wedstrijden op rij de nul. "We spelen super aanvallend. Dat maakt het ontzettend knap dat we zo weinig weggeven. Dat moet vooral zo blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen