Xavi blij met De Jong: "Dat is de Frenkie die we willen zien"

3 december 2021, 14:26

De aanstelling van Xavi als hoofdtrainer van FC Barcelona heeft invloed gehad op de speelwijze. Ook van Frenkie de Jong heeft het clubicoon andere verwachtingen. Zo liet hij de middenvelder tegen Villarreal in een meer aanvallende rol spelen en was hij uiterst tevreden over hoe dat uitpakte. 

"Voor mij is hij een belangrijke speler voor dit team", antwoordde Xavi toen hij naar de Nederlander werd gevraagd. Hij herhaalde daarbij nog maar eens dat De Jong absoluut niet te koop is. Daarover werd in de Spaanse pers gespeculeerd, aangezien Barcelona de transferinkomsten gezien de financiële situatie goed zou kunnen gebruiken. Een vertrek van De Jong is echter uitgesloten, herhaalde hij nog maar eens.

Lees ook: Xavi verwerpt vermeende interesse De Jong: "Niet te koop"

"Hij speelde een geweldige wedstrijd tegen Villarreal", vervolgde Xavi over de meer aanvallende rol die De Jong toen had. "Hij gaf de eindpass en was comfortabel aan de bal. We wilden dat Pau Torres meer op hem zou moeten focussen en daardoor uit positie zou worden getrokken. Dat is gelukt. Hij scoorde, bewoog veel tussen de linies en gaf twee of drie geweldige passes richting hun doel. Dat is de Frenkie die we willen zien. Hij was geweldig."

Zaterdagmiddag mag De Jong het opnieuw laten zien. FC Barcelona krijgt dan om 16:15 uur bezoek van Real Betis, de nummer vijf van La Liga. De Catalanen zelf staan met vier punten minder op plek zeven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen