Voorbeeld in België: amateursport én fans in stadion toegestaan

3 december 2021, 16:26

Moet de Nederlandse overheid de beslissing om amateursport stil te leggen tussen 17.00 uur en 05.00 uur herzien? Er zijn momenteel ontzettend veel oproepen om het kabinet ervan te overtuigen dat sporten ontzettend belangrijk is voor de gezondheid van de Nederlanders en dus gewoon door moet gaan. In België worden alle binnenactiviteit verboden, met uitzondering van sport.

Want, zo vindt de Belgische regering, sporten is belangrijk voor de gezondheid van de inwoners van België. "Sport is belangrijk voor het maatschappelijk welzijn. Dat is in deze coronaperiode gebleken", stelt premier Alexander De Croo over zijn beslissing om het wél toe te staan. Publiek bij de sportevenementen binnen is uiteraard niet welkom, maar de sporters kunnen zelf wel doorgaan. In Nederland mag dat tot 17.00 uur, daarna gaan de sportfaciliteiten dicht. 

Omdat de cijfers in België iets minder hard stijgen dan in Nederland, kunnen de maatregelen wellicht minder streng zijn. Maar dat de overheid zo sterk het belang van sporten benadrukt, is ook een duidelijke keuze. De overheid aldaar kiest ervoor het fit houden van de eigen bevolking. Buitensporten is ook nog gewoon welkom in België.

Lees ook: Opvallend statement Fortuna-speler Flemming na goal tegen AZ

Ook publiek bij wedstrijden

Onze zuiderburen zijn ook wat betreft publiek bij de wedstrijden coulanter dan Mark Rutte, Hugo de Jonge en consorten. Hoewel het advies van de expertisegroep GEMS (het Belgische OMT) was om fans bij betaald voetbalwedstrijden te mijden, is dat advies niet overgenomen. Wel moet er een goede strategie worden toegepast om fans in het stadion te laten, zo werd benadrukt, maar ze zijn wel nog altijd welkom in het voetbalstadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen