PEC Zwolle ving bot bij ervaren spelers: "Vlap, Dessers, Misidjan"

3 december 2021, 17:45

PEC Zwolle is momenteel met slechts vijf punten de troosteloze hekkensluiter van de Eredivisie. De ploeg liet veel ervaren spelers vertrekken in de zomer en gaf veel jeugdspelers nieuwe contracten. Met hen moest er aan een nieuw elftal worden gebouwd, maar dat gaat nog niet voortvarend en het was ook niet de eerste opzet. Technisch manager Mike Willems kreeg van diverse spelers nul op rekest.

"We hebben er alles aan gedaan om ervaren spelers met scorend vermogen binnen te halen. Voor jongens als Virgil Misidjan, Michel Vlap en Cyriel Dessers wilden we ver gaan, maar die konden we niet betalen", licht Willems toe tegenover Voetbal International over afgelopen zomer. "We hebben er ook voor gekozen de contracten van Eliano Reijnders, Dean Huiberts, Rav van den Berg en Samir Lagsir te verlengen. Dat neemt een serieuze hap uit je salarisbudget, maar daar sta ik nog steeds achter, anders waren die jongens van de club gratis de deur uit gelopen."

Willems geeft zichzelf een zeven voor zijn handelen tijdens de zomerwindow. "Maar als je jezelf een 2 geeft, is het ook niet erg respectvol naar je spelers, toch?", legt hij uit. De fans zijn duidelijk minder blij met de technisch eindverantwoordelijk, want supportersgroep Far East Ultras heeft het vertrouwen in Willems opgezegd. "Ja, da was klote. Het raakt je wel even, maar ik kan het daarna ook wel weer loslaten." Opstappen doet Willems, ook na het vertrek van Art Langeler, in elk geval niet. "Zelf opstappen zou ik als opgeven zien en zo zit ik niet in elkaar."

Verkopen lukte ook niet

Niet alleen op het gebied van inkomende transfers ging het mis. Ook Kenneth Paal (de helft van het bedrag dat PEC wilde hebben werd maar geboden, anderhalf miljoen) en Yuta Nakayama (geen interesse) werden niet verkocht. "Kenneth en Yuta vertegenwoordigen bij ons relatief veel waarde en hebben een aflopend contract. In een ideaal scenario krijgen we daar in januari nog een mooie prijs voor en kunnen we ook nog wat uitgeven." Inkomende transfers moeten er sowieso komen, weet de technisch manager. Investeren is namelijk goedkoper dan degraderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen