Ten Hag over Brobbey: "Zou concurrentie aankunnen met Haller"

3 december 2021, 18:01

Ajax wordt de laatste tijd serieus gelinkt aan het terughalen van Brian Brobbey. De talentvolle spits vertrok afgelopen zomer transfervrij uit Amsterdam, maar trainer Erik ten Hag heeft nog altijd volop contact met de spits. Een terugkeer is wat de coach betreft een optie en bespreekt die openlijk in de media. "Hij kent onze club en past goed in onze kleedkamer."

Dat stelt de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. "Als Brian was gebleven, dan had hij de afgelopen tijd meer gespeeld. Dat was goud voor zijn ontwikkeling geweest", denkt Ten Hag, die de spits er ondanks de aanwezigheid van stand-in Danilo wel bij had willen hebben. "Hij zou de concurrentie aan kunnen met Sébastien. Met zijn doelpunten, doelgerichtheid, snelheid en charisma."

Niet alleen de kwaliteiten van de negentienjarige aanvaller staan volgens de trainer buiten kijf. "Hoe hij als mens in elkaar zit, dat speelt ook altijd een rol. Ook in de kleedkamer en voor de sfeer is hij een geweldige speler", legt Ten Hag uit tegenover Voetbal International over Brobbey. "Snelheid is altijd een wapen voor spitsen. Dat heb je nodig om succesvol te zijn op het allerhoogste niveau, in de Champions League."

Lees ook'Ajax wil Bergwijn en Brobbey huren; Tagliafico

Komst Bergwijn onderzocht

De andere naam die naast Brobbey veelal aan Ajax wordt gelinkt, is die van Steven Bergwijn. De voormalig PSV'er zou een optie zijn voor de koploper van de Eredivisie. "Of we ook de situatie van Bergwijn onderzoeken? We onderzoeken alles. We zijn professionals", houdt de coach zich enigszins op de vlakte in De Telegraaf. "Ik kan niemand een basisplaats beloven. Maar we willen meedoen in de top 15 of top 20 van Europa. Dan is het inherent dat we meer dan elf basisspelers nodig hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen