Sangaré Eredivisie speler van de maand, Ajax hofleverancier

3 december 2021, 19:49

PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré is door de Eredivisie gekozen tot de beste speler van de maand november. De controleur blonk uit in de statistieken en stemmen en bleef Lars Unnerstall, Dusan Tadic en Jørgen Strand Larsen voor in de eindstand. Ajacied Jurriën Timber mocht zich voor de tweede keer kronen tot het beste talent.

Dat heeft de Eredivisie vrijdag bekend gemaakt. Sangaré kreeg de prijs donderdag op zijn 24ste verjaardag overhandigd. Namens PSV kwam de Ivoriaan tot de meeste schoten (9), scoorde tweemaal en gaf ook de meeste succesvolle passes (207). Verdedigend had alleen ploeggenoot Olivier Boscagli meer onderscheppingen in de ploeg van Roger Schmidt. Eerder werd Bruma al gekozen tot de beste speler van de maand in de Nederlandse competitie.

Voor Ajax-verdediger Timber is het niet de eerste keer dat hij gekozen wordt tot het grootste talent van Nederland. In september van dit seizoen kreeg hij de eretitel ook al overhandigd. Met Ajax hield de international in Nederland al sinds 3 oktober de nul. Met 252 geslaagde passes tegen een percentage van 90,7% is hij ook nog eens de speler met het hoogste passgemiddelde op de Nederlandse velden. In totaal legde hij ook nog eens 923 meter af: het hoogste aantal in dribbels van verdedigers. 

Sowieso was Ajax hofleverancier van het elftal van de maand, waarin ook Dusan Tadic, Daley Blind en Noussair Mazraoui zijn opgenomen. De Amsterdammers staan ook bovenaan in het Fair Play Klassement, wel op de voet gevolgd door PSV. De Eindhovenaren zijn met twee spelers vertegenwoordigd (naast Sangaré ook opnieuw Bruma) en Feyenoord, FC Twente, FC Groningen, Vitesse en sc Heerenveen leveren allen één speler aan.

Elftal van de maand november: Lars Unnerstall (FC Twente), Daley Blind (Ajax), Nick Bakker (sc Heerenveen), Jurriën Timber (Ajax), Noussair Mazraoui (Ajax), Ibrahim Sangaré (PSV), Riechedly Bazoer (VItesse), Bruma (PSV), Dušan Tadi? (Ajax), Bryan Linssen (Feyenoord) en Jørgen Strand Larsen (FC Groningen)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen