Klaagzang Tadic valt verkeerd: 'Sloeg werkelijk nergens op'

3 december 2021, 20:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De klaagzang van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic (33) is in het verkeerde keelgat geschoten bij Wim Kieft. Volgens de voormalig international moeten de Amsterdammers niet zeuren over het feit dat ze in de Eredivisie af en toe op kunstgras moeten spreken. Vooral de harde bewoordingen ('competitievervaling') vielen verkeerd bij de analist.

'Dat Dusan Tadic begint te zeuren en zaniken over het kunstgras is al ongepast, maar het woord competitievervalsing in de mond nemen, sloeg werkelijk nergens op', schrijft Kieft in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Hoewel Kieft ook vindt dat er op natuurgras gespeeld moet worden, snapt hij niet dat Tadic daarover viel na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

'Die wedstrijden op kunstgras zien er niet uit, zijn een drama voor een speler om te voetballen, maar competitievervalsing... Iedere Eredivisie-club speelt een wedstrijd bij Sparta op dat erbarmelijke kunstgras van ze. En iedere club moet op bezoek bij Heracles Almelo en SC Cambuur waar ze ook op kunstgras spelen. Stel die kunstsprieten aan de kaak, maar hou op over competitievervalsing', vindt Kieft.

Lees ook: Tadic keihard over kunstgras en eist actie van KNVB

Tadic sprak de woorden na de overwinning op Sparta Rotterdam (1-0), waarin hij zelf verantwoordelijk was voor het enige doelpunt in de wedstrijd op Het Kasteel. Voorlopig is Tadic er met Ajax overigens nog niet af, want vanuit de Eerste Divisie zijn FC Volendam, Excelsior en FC Emmen momenteel in de titelrace en al die drie de clubs spelen nog op kunstgras.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen