FC Volendam verliest uitzicht op periode-winst, NAC haalt fors uit

3 december 2021 – FC Volendam kan de tweede periodetitel vermoedelijk voorlopig vergeten. De koploper van de Eerste Divisie bleef vrijdagavond steken op een gelijkspel tegen Helmond Sport (1-1). Daardoor kunnen later in deze speelronde Jong Ajax en Excelsior op pole position komen boven Het Andere Oranje, met daarna nog één duel te spelen in de tweede periode.

FC Volendam verliest uitzicht op periode-winst, NAC haalt fors uit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Voorafgaand aan deze vrijdagavond stond FC Volendam op doelsaldo nog wel achter Jong Ajax (beide twintig punten) in de tweede periode, maar aangezien de Amsterdammers vrijdagavond niet in actie kwamen, kon de ploeg van Wim Jonk de druk erop leggen. Tegen nummer zeventien Helmond Sport ging het echter niet van een leien dakje, want zelfs clubtopscorer Robert Mühren liet een opgelegde mogelijkheid liggen. 

Pas toen Arno Van Keilegom de 1-0 maakte vlak voor de pauze, zorgde Martijn Kaars meteen daarna op aangeven van Mühren voor de gelijkmaker. In het tweede bedrijf kwam FC Volendam niet verder dan het aluminium, waardoor het punten verspeelt in de strijd om de periodetitel. Door het punt staat Jonk met zijn elftal weliswaar voor even aan kop, maar Jong Ajax en Excelsior (stond op negentien punten) kunnen nog dit weekend over FC Volendam heen. De koppositie is vooralsnog nog wel veilig, gezien de voorsprong van vier punten op de Kralingers.  

FC Den Bosch – NAC Breda 0-5
Het onverwachte en directe vertrek van spits Roy Kuijpers, die naar RKC Waalwijk vertrok, is FC Den Bosch niet in de koude kleren gaan zitten. Zonder de clubtopscorer (tien goals) kon de nummer acht geen vuist maken tegen NAC Breda, dat na een enorme gemiste kans van Boris van Schuppen (zie onder) via Ralf Seuntjens alsnog op voorsprong kwam. De routinier stond al sinds oktober droog, maar zette zijn ploeg met enig fortuin op het goede spoor en dat kreeg in het tweede bedrijf een vervolg via Kaj de Rooij, alsnog Van Schuppen (heerlijk stifje) en een rake vrije trap van Thom Haye. De middenvelder schoot van grote afstand raak, waarbij FC Den Bosch-keeper Wouter van der Steen niet geheel vrijuit ging. Het slotakkoord was voor Pjotr Kestens, die de vijfde van NAC Breda aantekende. 

Almere City FC – FC Eindhoven 2-0
Het ontslag van Gertjan Verbeek had getuige de 3-0 nederlaag bij FC Emmen niet bepaald een schokeffect bij de nummer zestien van de Eerste Divisie, maar vrijdagavond ging het eindelijk weer eens goed met de ambitieuze club. Lance Duijvesteijn, vlak voor de pauze, en Jonas Arweiler – meteen na de thee – maakten de treffers voor de thuisclub. Is daarmee het tij eindelijk gekeerd voor Almere City FC?

Overige uitslagen:
MVV – TOP Oss 1-1
FC Dordrecht – Roda JC 2-5
Telstar – VVV-Venlo 1-3

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd