Energiek PEC Zwolle krijgt te weinig met remise bij FC Groningen

3 december 2021, 22:03

Hekkensluiter PEC Zwolle heeft vrijdagavond in Groningen voor de tweede keer op rij een punt gepakt (1-1). De ploeg van Dick Schreuder maakte vooral in de eerste helft een goede indruk tegen FC Groningen en kwam ook op voorsprong door een knappe goal van Mees de Wit. In het tweede bedrijf zakte het iets weg en kreeg het enigszins ongelukkig én onnodig de gelijkmaker om de oren. 

FC Groningen en PEC Zwolle zijn allebei niet op de manier aan het seizoen begonnen zoals ze dat hadden gewild. De ploeg uit Zwolle staat onderaan, terwijl FC Groningen voorafgaand aan dit duel op een tegenvallende dertiende plek stond. Daardoor staat ook de positie van de trainer ter discussie. Het lijkt er niet op dat Danny Buijs snel ontslagen zal worden, maar de kans is wel aanwezig dat de Trots van het Noorden zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Kees van Wonderen (trainer van Go Ahead Eagles) wordt in de wandelgangen genoemd als mogelijke opvolger, al wordt dat gerucht door hemzelf ontkent.

Een vroege domper voor de ploeg van Danny Buijs, dat met de neus op de feiten werd gedrukt. PEC Zwolle, de nummer laatst van de Eredivisie, was zelfs de betere partij. Met fris voetbal oogden de Zwollenaren zoals wel vaker dit seizoen goed aan de bal, maar door de goal van De Wit beloonde de ploeg van Dick Schreuder zichzelf ook eens. Dat beeld zette zich voort in het resterende deel van de eerste helft. PEC Zwolle deed allesbehalve dan zich presenteren als rodelantaarndrager. De nummer laatst zette ontzettend hoog druk, waardoor de thuisploeg maar moeizaam aan het voetballen toekwam. Daarnaast werden er prima aanvallen opgezet door de Zwollenaren, die de voorsprong voor de rust echter niet uit wisten te breiden. Gervane Kastaneer was vijf minuten voor rust nog heel dichtbij, maar zijn uitstekende kopbal werd ternauwernood over de lat getikt door Leeuwenburgh.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet veel anders. De thuisploeg werd veelal gedwongen om de lange bal te spelen, maar creëerde daaruit niet echt kansen. FC Groningen had iets meer grip op de wedstrijd, maar haalde bij lange na niet het niveau dat wordt vereist in zo'n duel. PEC Zwolle ging door de voorsprong verder achteroverleunen, waardoor de ploeg van Schreuder een stuk minder gevaarlijk werd.

De Zwollenaren leunden misschien te ver achterover, want FC Groningen werd gevaarlijker en kwam door een knullig moment op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte Thomas van den Belt de bal achter zijn eigen doelman: 1-1. Daardoor gaf PEC Zwolle de voorsprong zomaar uit handen. In het resterende kwartier kopten de bezoekers in de slotfase nog op de lat, maar verder gebeurde er weinig meer in het koude en regenachtige Groningen, waardoor beide ploegen het moeten doen met slechts één punt. Vooral PEC Zwolle zal daarvan balen, aangezien de ploeg van Schreuder de voorsprong onnodig uit handen gaf en wéér niet wint. Het vertoonde spel biedt echter wél perspectief. 

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 4,5; Neraysho Kasanwirjo 4, Mike te Wierik 5, Marin Sverko 5 (94. Bjorn Meijer -), Bart van Hintum 6; Thomas Suslov 5,5 (90. Daniel van Kaam -), Laros Duarte 5,5; Mohamed el Hankouri 5, Cyril Ngonge 6 (83. Paulos Abraham -), Daleho Irandust 5 (83. Wessel Dammers -), Jörgen Strand Larsen 6 (83. Romano Postema -)

Opstelling PEC Zwolle: Kostas Lamprou 7; Sam Kersten 6, Yutu Nakayama 5,5, Siemen Voet 6; Eliano Reinders 6, Rico Strieder 5,5, Thomas van den Belt 5,5 (83. Elikia Mbinga -), Mees de Wit 7, Dean Huiberts 6; Luka Adzic 6,5 (73. Samir Lagsir -), Gervane Kastaneer 6,5 (83. Slobodan Tedic -)

Man of the match: Mees de Wit

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen