FC Groningen en PEC Zwolle balen allebei na gelijkspel

4 december 2021, 00:30   Bijgewerkt: 3 december 2021, 23:33

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 3 december. 

Energiek PEC Zwolle krijgt te weinig met remise bij FC Groningen

Hekkensluiter PEC Zwolle heeft vrijdagavond in Groningen voor de tweede keer op rij een punt gepakt (1-1). De ploeg van Dick Schreuder maakte vooral in de eerste helft een goede indruk tegen FC Groningen en kwam ook op voorsprong door een knappe goal van Mees de Wit. In het tweede bedrijf zakte het iets weg en kreeg het enigszins ongelukkig én onnodig de gelijkmaker om de oren.

FC Volendam verliest uitzicht op periode-winst, NAC haalt fors uit

FC Volendam kan de tweede periodetitel vermoedelijk voorlopig vergeten. De koploper van de Eerste Divisie bleef vrijdagavond steken op een gelijkspel tegen Helmond Sport (1-1). Daardoor kunnen later in deze speelronde Jong Ajax en Excelsior op pole position komen boven Het Andere Oranje, met daarna nog één duel te spelen in de tweede periode.

PSV-huurling Baumgartl pijnigt Brobbey's RB Leipzig

Timo Baumgartl (25) heeft RB Leipzig een volgende mokerslag uitgedeeld. De centrale verdediger, die dit seizoen door PSV aan Union Berlin wordt verhuurd, nam vrijdagavond met een assist en doelpunt een hoofdrol op zich. Daar kon ook invaller Brian Brobbey ondanks een goede kans niets meer aan veranderen (2-1).

Sangaré Eredivisie speler van de maand, Ajax hofleverancier

PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré is door de Eredivisie gekozen tot de beste speler van de maand november. De controleur blonk uit in de statistieken en stemmen en bleef Lars Unnerstall, Dusan Tadic en Jørgen Strand Larsen voor in de eindstand. Ajacied Jurriën Timber mocht zich voor de tweede keer kronen tot het beste talent.

Ten Hag over Brobbey: "Zou concurrentie aankunnen met Haller"

Ajax wordt de laatste tijd serieus gelinkt aan het terughalen van Brian Brobbey. De talentvolle spits vertrok afgelopen zomer transfervrij uit Amsterdam, maar trainer Erik ten Hag heeft nog altijd volop contact met de spits. Een terugkeer is wat de coach betreft een optie en bespreekt die openlijk in de media. "Hij kent onze club en past goed in onze kleedkamer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen