Nijhuis belde met VAR Nagtegaal na kritiek: "Hij is een jonge gast"

4 december 2021 – Bas Nijhuis heeft een belletje gepleegd naar Marc Nagtegaal, de VAR van dienst bij Feyenoord – Heracles Almelo afgelopen week. Daags nadat de scheidsrechter publiekelijk kritisch was op zijn optreden tijdens dat duel.

Nijhuis belde met VAR Nagtegaal na kritiek: "Hij is een jonge gast"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Nagtegaal riep Nijhuis naar de kant, die daarop een doelpunt van Feyenoorder Luis Sinisterra afkeurde. Achteraf vond Nijhuis dat dit niet had mogen gebeuren, daar het hem aan het twijfelen bracht. Nijhuis vond namelijk dat het doelpunt wél had moeten tellen. De openlijke kritieken zijn Nagtegaal in ieder geval niet in de koude kleren gaan zitten.

"Hoe dan ook: ik werd er niet vrolijk van, maar het is mijn eigen schuld", begint Nijhuis bij Tubantia. "Hij is een jonge gast, het komt bij hem harder binnen dan bij een ervaren collega. Ik heb hem opgebeld en merkte dat het wat met hem had gedaan. Zijn naam wordt ook overal in de media genoemd na zo'n voorval. Ik heb gezegd dat ik boos was op mezelf. Maar het is een grote mensenwereld, hij leert hier ook van", vertelt Nijhuis, die vooral van zichzelf baalt. "Ik had het doelpunt niet moeten afkeuren."

"Ik ben eigenwijs, als ik het er niet mee eens ben, ga ik niet mee", vervolgt Nijhuis. "Ik had al een rotgevoel toen ik terug het veld op kwam. Dit heb ik zelf niet goed aangepakt. Ik begon te twijfelen: moet ik toch affluiten? Nee dus, stom van mezelf. Maar ik kan snel schakelen, dus heb geen last van de kritiek en commotie."

Lees ook: Driessen: UEFA kreeg hulp van 'verklikker' over Nijhuis

Volgens Nijhuis raak je als scheidsrechter ook gewend aan die kritiek. "Mijn ouders zeggen: 'Heb je dit gelezen? En dat?' Ik ben daar aan gewend geraakt, heb er geen last van. In De Telegraaf stond vrijdag een stevige column over me (van Valentijn Driessen, red.). Over dat ik van de VAR af moet blijven, het eindigde wel vriendelijker. Ik heb de schrijver geappt dat ik het een prima column vond. Dat meen ik ook, ik vind het niet erg. Ik ga nu lekker een paar dagen weg."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd