Waterreus hard voor Drommel: "Hij straalt ook weinig energie uit"

4 december 2021, 11:41

Ronald Waterreus is nog niet erg gecharmeerd van wat PSV-doelman Joël Drommel dit seizoen laat zien. De sluitpost beschikt over het slechtste reddingspercentage van alle Eredivisiekeepers.

En dat is geen verrassing voor Waterreus, die zelf jarenlang het shirt van de Eindhovense club om de schouders droeg. "Ik hoor trainer Roger Schmidt heel nadrukkelijk zeggen dat hij tevreden is over de ontwikkeling van Drommel", begint de oud-doelman van ook AZ en de New York Red Bulls tegen de NOS. "Nou, dat kan ik me niet voorstellen, want die is er niet."

Volgens Waterreus ontbreekt het bij Drommel niet alleen aan het stoppen van ballen zelf. "Het houdt gewoon nog niet echt over. Het is niet slecht, maar ook niet heel goed. Hij straalt ook erg weinig energie uit: je wordt er als spits niet bang van. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen: zo makkelijk is het ook niet, weet ik uit ervaring."

Lees ook: Blunderaar Drommel trekt boetekleed aan na zeperd

Het reddingspercentage van Drommel blijft steken op 51,2 procent. Daarmee kan de doelman niet opboksen tegen de cijfers die topclubcollega's Remko Pasveer (96,7 procent) en nummer acht Justin Bijlow (68,3 procent). Vanmiddag neemt PSV het in eigen huis op tegen FC Utrecht, dat met Maarten Paes een keeper in huis heeft met een veel hoger reddingspercentage: 71,9 procent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen