Tagliafico twijfelt over toekomst bij Ajax: "Ben nu weer terug bij af"

4 december 2021, 13:03

Ajax-verdediger Nicolas Tagliafico verkeert niet in de beste periode van zijn voetballoopbaan. De Argentijnse vleugelspeler is zijn basisplaats in Amsterdam kwijtgeraakt en dat is niet gemakkelijk voor hem.

Zeker omdat hij sinds zijn komst naar Amsterdam in januari 2018 een vaste waarde was bij de landskampioen. Met Tagliafico in de gelederen werd in 2019 onder andere de halve finale van de Champions League gehaald. Coach Erik ten Hag geeft de voorkeur op zijn positie nu aan Daley Blind.

"Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik niet speel", vertelt de back in gesprek met de NOS. "In eerste instantie was het het erg zwaar. Ik denk dat we alle negatieve ervaringen moeten accepteren en dat we ervan leren. Het dwingt me om te groeien als mens en er mentaal sterker van te worden." Tagliafico is met Ten Hag in gesprek gegaan over zijn huidige rol bij Ajax, maar kreeg te horen dat de coach er afgelopen zomer van uitging dat hij zou worden verkocht.

"En ja, nu ben ik weer terug bij af", treurt de Argentijns international. "Het is wel jammer, ik heb hier drie jaar alle wedstrijden gespeeld en nu heb ik amper speeltijd gehad. Als je me vorig jaar had gevraagd of ik hier een langdurig contract wilde tekenen, had ik ja gezegd. Op dit moment speel ik niet, maar je moet dit soort dingen per dag bekijken. Stel dat er in de winterstop een club aanklopt, dan neem ik dan een besluit."

Lees ook: Engelse krant ontkent concrete interesse in Tagliafico

Tagliafico kent echter geen wranggevoelens als het van een vertrek bij Ajax komt. Ik heb de afgelopen drie jaar alles gegeven en op deze manier weggaan voelt het niet goed. We zullen het zien." Tagliafico heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2023. Als Ajax nog iets aan hem wil verdienen, zal het dus toch zeker aankomende zomer van een vertrek moeten komen. Tagliafico werd eerder in verband gebracht met een overgang naar West Ham United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen