Ten Hag snapt Tagliafico: "Maar hij gaat er voortreffelijk mee om"

4 december 2021, 14:13

Erik ten Hag heeft begrip voor de situatie van Nicolas Tagliafico bij de Amsterdamse club. De Argentijnse verdediger liet in gesprek met de NOS weten teleurgesteld te zijn door zijn rol bij Ajax.

Tagliafico gaf aan er moeite mee te hebben om op de bank te zitten, zeker omdat hij dit nog niet eerder in zijn loopbaan had meegemaakt. Ten Hag snapt dat goed: "Ajax zit nu ook in een andere fase dan drie jaar geleden", citeert Voetbal International. "In mijn beginperiode waren het vooral twaalf of dertien spelers die het moesten doen en kon de rest zich redelijk schikken in hun rol."

Met als gevolg dat Ten Hag meer spelers moet teleurstellen. "Spelers die jaren hebben gespeeld. Natuurlijk is Tagliafico teleurgesteld, dat snap ik heel goed. Hij ziet ook dat er met spelers als Daley Blind en Lisandro Martínez twee spelers wel spelen, die het ontzettend goed doen. Maar hij gaat er voortreffelijk mee om. Hij is op en top professional en vraagt me zelfs: hoe kan ik het team helpen?"

Ten Hag vervolgt: "Natuurlijk heeft hij ook zijn momenten van frustratie, er staat voor hem ook het nodige op spel, dat begrijp ik. Maar ik ben Tagliafico ontzettend dankbaar voor wat hij voor Ajax en mij in de afgelopen jaren heeft betekend. Hij heeft bijgedragen aan het succes. Met zo'n speler praat je ook in de trant van dat het wellicht verstandiger is om in de zomer te vertrekken en dat de club dan wellicht meedenkt."

Lees ook: Tagliafico twijfelt over toekomst bij Ajax: "Ben weer terug bij af"

Een vertrek in de winterstop, sluit Ten Hag niet uit. Toch geniet dat niet zijn voorkeur. "Ook voor een speler is het geen voordeel om halverwege ergens binnen te komen. Of je gaat naar een team dat staat, en dan zit je daarachter, dus schiet je weinig op. Of je gaat naar een team dat totaal niet draait, moeilijk speelt en daar kan je jezelf ook niet etaleren. Wat dat betreft is de overwintering in de Champions League ook heel goed. Dat geeft energie en motivatie aan een ploeg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen