West Ham verslaat Chelsea na laat miraculeus doelpunt Masuaku

4 december 2021, 15:25

West Ham United heeft in eigen huis uitstekende zaken gedaan door met 3-2 te winnen van Chelsea. Drie minuten voor tijd maakte Arthur Masuaku de winnende treffer.

Een opmerkelijke: want vanuit een onmogelijke hoek leek de linksback een voorzet te gaan geven. Door een ongekende curve, vloog de bal echter prompt richting doel. Chelsea-doelman Edouard Mendy strekte zich nog, maar kon niet voorkomen dat de bal tegen de touwen vloog.

Chelsea ging als koploper op bezoek in het London Stadium, waar West Ham dit seizoen opnieuw een goed seizoen beleeft. The Hammers staan vierde en lijken voort te borduren op het goede vorige seizoen, waarin de zesde plaats werd bemachtigd.

Toch waren het de gasten die de voorsprong grepen: Thiago Silva was het die binnen het half uur doelman Lukasz Fabianski klopte en de ploeg van Thomas Tuchel aan de leiding bracht. Lang konden The Blues echter niet van die voorsprong genieten, want uit een strafschop - nadat doelman Mendy een overtreding had gemaakt - schoot Manuel Lanzini de gelijkmaker binnen. Ook hierna was de reactie pijlsnel, dit keer van Chelsea. Mason Mount bekroonde een fraaie pass van Hakim Ziyech, door de bal snoeihard binnen te rossen: 2-2.

Lees ook: Video: Heerlijke assist Ziyech en nóg fijner afgemaakt door Mount

Kort voor de klok een uur aangaf, was het opnieuw een fraai doelpunt dat het publiek op de banken kreeg. Jarrod Bowen schoot kiezelhard raak. West Ham leek even wel genoegen te nemen met een punt tegen de Champions League-winnaar, maar door het bijzondere doelpunt van Masuaku werd dat dus zelfs meer. Door de zege blijft West Ham in de topvier staan. Chelsea moet vrezen dat Manchester City en Liverpool de ploeg voorbij gaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen