Frenkie de Jong ontbreekt in basis bij FC Barcelona

4 december 2021, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2021, 14:30

De opstelling van FC Barcelona voor de ontmoeting met Real Betis is bekend. Frenkie de Jong ontbreekt opvallend genoeg in de basiself.

De 24-jarige Nederlandse middenvelder begint als reserve aan de wedstrijd tegen de nummer vijf van de Spaanse competitie. Mogelijk wordt De Jong gespaard met het oog op het cruciale duel met Bayern München in de Champions League van komende woensdag. Bij winst van Benfica tegen Dinamo Kiev moet Barça in Duitsland winnen om te overwinteren in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Naast Frenkie de Jong zit ook Luuk de Jong zaterdag op de bank bij Barcelona. Memphis Depay heeft daarentegen wel een basisplaats. Abdessamad Ezzalzouli, kortweg Abde, mag het van Xavi opnieuw vanaf de aftrap laten zien. De negentienjarige Marokkaanse aanvaller had vorige week in het met 1-3 gewonnen duel met Villarreal voor het eerst een basisplaats.

Met Xavi kruipt Barcelona langzaam maar zeker omhoog op de ranglijst van de Spaanse competitie. De Catalanen zijn na twee zeges naar de zevende plek geklommen. De achterstand op koploper Real Madrid is nog wel fors. De grote concurrent uit de hoofdstad veroverde tot nu toe dertien punten meer. In verliespunten is het verschil tien punten, daar Barça een duel minder heeft gespeeld.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen