Vieira voor 9,5 miljoen naar Internazionale

1 augustus 2006, 14:13

En dat is vijf. Na Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Emerson en Lilian Thuram is Patrick Vieira de vijfde speler die door Juventus verkocht is na de degradatie naar de Serie B. De Franse middenvelder heeft een akkoord bereikt met Internazionale, dat volgens l'Equipe zo'n 9,5 miljoen euro betaalt voor de middenvelder. "Patrick Vieira is de laatste speler die ons deze zomer zal verlaten", laat Juventus-woordvoerder Jean-Claude Blanc weten.

Vieira werd al wekenlang in verband gebracht met een transfer naar Inter. Vorige week wisten de Italiaanse media al te melden dat een transfer aanstaande was. Destijds werd er nog gesproken van een transfersom van rond de twaalf miljoen euro, maar het uiteindelijke bedrag lijkt iets lager te gaan liggen. Vermoedelijk ontvangt Juventus 9,5 miljoen euro voor de middenvelder, die een jaar geleden nog voor 20 miljoen euro overgenomen werd van Arsenal.

Volgens het Franse l'Equipe zal Vieira donderdag zijn handtekening zetten onder een contract bij Inter, dat plotseling de gedoodverfde favoriet is voor de Italiaanse landstitel. Naar verluidt zal de Franse international een slordige vijf miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen