Origi groeit in minuut 94 uit tot reddende engel Liverpool

4 december 2021, 18:20

Liverpool heeft zaterdagmiddag ternauwernood puntenverlies afgewend tegen Wolverhampton Wanderers. Divock Origi groeide diep in blessuretijd uit tot reddende engel: 0-1.

In de bijzonder spannende Engelse titelstrijd deed Liverpool de voorbije weken uitstekende zaken. Na de laatste interlandbreak werden op overtuigende wijze Arsenal (4-0), Southampton (4-0) en aartsrivaal Everton (1-4) opzij gezet. Wolverhampton Wanderers moest de volgende prooi van de alles verslindende machine van Klopp worden. De ploeg van trainer Bruno Lage verkocht zijn huid echter duur.

Het lukte Liverpool niet om in de eerste helft veel kansen te creëren. De beste was voor Jota, die na een halfuur na een voorzet vanaf rechts net naast kopte. Ook Mohamed Salah leek in de gelegenheid te komen om de score te openen. Met een geweldige sliding voorkwam Romain Saïss echter dat de Egyptische aanvaller een lage voorzet van dichtbij in het doel tikte. Aan de andere kant hadden Virgil van Dijk en consorten weinig te vrezen van de Wolves-aanvallers.

Liverpool werd na een uur onbedoeld de helpende hand geboden door José Sá. Na een inschattingsfout van de doelman had Jota de 1-0 voor het intikken. Met twee verdedigers van Wolves op de doellijn wist de Portugees de bal echter niet in een van de vrije hoeken te werken. Conor Coady kreeg de bal tegen zich aan geschoten en hield zijn ploeg daarmee op de been. Via Sadio Mané kreeg Liverpool vijf minuten voor tijd weer een grote mogelijkheid, maar ook de Senegalees kreeg 'm er niet in.

Op het moment dat Wolves het punt binnen dacht te hebben, sloeg Liverpool toch nog toe. In minuut 94 werd Origi de matchwinner door de bal op aangeven van Salah in het doel te werken. Door de overwinning profiteren The Reds optimaal van de nederlaag van Chelsea tegen West Ham United (3-2). Liverpool is in elk geval voor een paar uur koploper van de Premier League. Manchester City kan later op de dag langszij komen.