Xavi wijst naar Memphis: "Dat moet hij leren begrijpen"

4 december 2021, 21:28   Bijgewerkt: 4 december 2021, 22:32

Xavi heeft zich gericht op Memphis Depay na de nederlaag van FC Barcelona tegen Real Betis. De aanvaller kreeg weer het vertrouwen van de trainer, maar wist zich deze keer niet te onderscheiden. De oefenmeester heeft daarom een boodschap voor de spits: hij moet simpeler spelen.

"We moeten Memphis helpen. Hij moet leren begrijpen wanneer hij diep moet gaan en wanneer hij de combinatie aangaat met zijn ploeggenoten", aldus Xavi op de persconferentie. "Hij helpt ons goed door te zoeken naar ruimtes en los te komen van zijn verdediger, maar we moeten agressiever zijn in het aanvalsspel en het onszelf ook niet te moeilijk maken. We hadden in de tweede helft een hele goede fase. Toen hadden we toe moeten slaan."

Ondanks de nederlaag van de Catalanen is de trainer niet helemaal ontevreden. "Kunnen de fans het stadion verlaten met een gevoel van trots? Ik denk het wel", aldus de oud-voetballer, die wel baalt van de tegentreffer. Dat was volgens hem onnodig uit een counter. "Het maakt me boos. Op zo'n manier een goal incasseren kan niet. Al zijn we vandaag te hard afgestraft. We speelden eigenlijk op ons best in de fase dat het doelpunt viel en oogden defensief heel stabiel."

Het betekent dat Barcelona met een nederlaag op zak richting Duitsland afreist voor de wedstrijd tegen Bayern München. "We moeten vechten als beesten. We hebben geen andere keuze, dat lijkt me duidelijk", waren de duidelijke woorden van Xavi. Mocht de ploeg verliezen, dan kan de club alsnog doorgaan. Dan moet Dinamo Kiev winnen van Benfica, dat derde staat met twee punten minder dan Barça.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen