De Jong en Memphis krijgen kritiek: 'Bijdrage was nul'

5 december 2021 – Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben weinig tot geen indruk kunnen maken op de Spaanse media. Waar de aanvaller in de basis begon, kwam de middenvelder na een uur spelen binnen de lijnen. De invaller kon zijn ploeg niet bij de hand nemen, waardoor FC Barcelona met 0-1 verloor van Real Betis.

De Jong en Memphis krijgen kritiek: 'Bijdrage was nul'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

'Memphis is de onbetwiste spits van Barcelona, maar hij kwam nauwelijks aan de bal met aanvallende acties. Hij leek vermist. Zijn bijdrage was zeer schaars, zeg maar nul. Na de invalbeurt van Frenkie werd hij wat beter, maar het werd een middag om snel te vergeten', schrijft Marca over de aanvaller.

El Mundo Deportivo noemde het optreden van Memphis 'zijn slechtste als speler van Barcelona'. 'Hij had geen controle over de bal en wist geen moment gevaarlijk te worden in de diepte', is het duidelijke oordeel van het medium, dat ook kritisch was over De Jong. De middenvelder werd gespaard voor het Champions League-duel met Bayern München, maar moest toch meedoen om de ploeg aan een goed resultaat te helpen.

'Hij speelde niet vanaf het begin en dacht ook tijdens zijn invalbeurt al aan Bayern. Hij speelt slecht en had veel verkeerde keuzes', aldus het medium, dat ook Luuk de Jong zag invallen bij de ploeg van Xavi. Het waren zijn eerste minuten onder de nieuwbakken trainer. 'Het geeft aan dat de trainer in paniek was. Omdat hij goed kan koppen, was het merkwaardig dat hij amper werd gezocht door de lucht."

LaLiga

gerelateerd