Ten Hag: Berghuis mee naar Feyenoord, ook als De Kuip vol zit

5 december 2021 – Erik ten Hag gaat op 19 december op bezoek in De Kuip 'gewoon' een beroep doen op Steven Berghuis (29). De buitenspeler maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Ajax en daar was nogal veel over te doen en er waren zelfs bedreigingen aan het adres van de voetballer. Maar zelfs als er weer publiek bij mag zijn in Rotterdam, gaat de international mee.

Ten Hag: Berghuis mee naar Feyenoord, ook als De Kuip vol zit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft de oefenmeester van Ajax laten weten tegenover Voetbal International, over de suggesties die gedaan werd dat Berghuis dan misschien beter niet bij de wedstrijdselectie zou kunnen zitten. Om niet te veel reacties uit te lokken werd gesteld dat het beter zou zijn, voor Ajax en Berghuis zelf. "Natuurlijk gaat Berghuis mee als daar publiek bij is", stelt Ten Hag echter duidelijk.

"Kom op, waarom zouden we dat niet doen? Bang? Als zijn veiligheid niet gewaarborgd kan worden, moeten we helemaal niet gaan", vindt de oefenmeester van de Amsterdammers. "Er zijn strategieën om je tegen vijandigheid, zoals in Dortmund, te wapenen. Het is Feyenoord-Ajax, dus het is ook op heel Ajax gericht. Het gaat erom hoe wij daar als team, en Steven zelf, mee omgaan."

Lees ookBerghuis betrapt zichzelf: "Alle vrouwen thuis zullen denken..."

Niet in de laatste plaats omdat Berghuis momenteel een belangrijke schakel is in de ploeg van Ajax. En de koploper van de Eredivisie heeft maar een beperkte voorsprong op de eeuwige rivaal, maar dat verbaast Ten Hag niet. "Ze hebben op de juiste posities de juiste spelers gehaald. Ik vind dat de technisch directeur van Feyenoord een heel goede selectie heeft samengesteld voor een goede trainer. Dan krijg je dit." Om die reden kijkt de coach uit naar de ontmoeting van over twee weken.

Reacties

Ajax

gerelateerd