McClaren gooit roer direct om

1 augustus 2006, 14:25

Voor Steve McClaren was het vandaag een bijzondere dag. De oefenmeester moest zich voor het eerst melden bij zijn nieuwe werkgever, de Britse voetbalbond. Vanaf vandaag is hij officieel in dienst als bondscoach van Engeland. Hij volgt Sven-Göran Eriksson op en verklaarde direct dat hij de zaak volledig anders zal aanpakken dan zijn voorganger.

"Ik ben een totaal ander persoon dan Sven", liet McClaren weten aan het toegestroomde journaille. "Deze klus ga ik op mijn manier doen. In ieder geval heb ik er ontzettend veel zin in, ik ben niet bang voor kritiek. Ik weet waarop jullie mij zullen beoordelen, ik loop daar niet voor weg. Dit is voor mij de start van een geweldig avontuur."

Overigens liet McClaren zich nog niet uit over de kwestie die half Engeland momenteel bezig houdt, namelijk de opvolging van David Beckham als aanvoerder van de Engelse ploeg. John Terry en Steven Gerrard solliciteerden al openlijk naar de aanvoerdersband, maar McClaren laat nog niets los. 

Ook wilde hij nog niet later weten wie zijn assistent zal worden. Eerder deze week werd bekend dat Alan Shearer benaderd was, maar de voormalig spits heeft bedankt voor de eer. Oud-bondscoach Terry Venables lijkt nu een belangrijke kandidaat om de rechterhand van McClaren te worden. De eerste interland van Engeland onder leiding van McClaren staat op het programma voor 16 augustus, wanneer het land het opneemt tegen Griekenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen