Makkelie negeert VAR en keurde PSV-treffer goed

5 december 2021, 09:07

Danny Makkelie (38) heeft zich zaterdagmiddag niets aangetrokken van een ingreep van de VAR. De leidsman werd na de derde PSV-treffer naar de kant geroepen. Hoewel Ritsu Doan hard raak schoot in de korte hoek, was het de vraag of middenvelder Erick Gutiérrez niet hinderlijk in de baan van het schot stond. Daar had het wel alle schijn van, ook volgens VAR Joey Kooij, maar Makkelie veranderde zijn standpunt niet.

Tegenover ESPN gaf de scheidsrechter een zéér uitgebreide uitleg waarom de treffer wel bleef staan. Volgens hem was het vooral FC Utrecht-verdediger Arthur Zagre die het zicht van keeper Maarten Paes verhinderde. "Dat was vooral waar de keeper last van had. Op het moment dat de bal voorbij hem is, is Gutiérrez eigenlijk al voorbij de baan van het schot. Daarnaast maakt hij met zijn rug een beweging om nog meer kijkruimte te geven."

Door de VAR en FC Utrecht-aanhangers werd die actie van Guti juist meer gezien als een beweging met zijn rug om de bal niet aan te raken, waardoor hij dus wel in de baan van het schot stond. Een aantal factoren woog Makkelie, die vanaf het eerste moment gesteund werd door zijn grensrechter, mee. "De keeper had vanaf het moment van schieten zicht op de bal", begon hij zijn relaas.

Lees ookLuxeprobleem voor Schmidt: "Of ze blijven staan

"En niet elke speler in de baan van het schot, is strafbaar. De afstand naar de keeper heeft daar ook mee te maken. Als Gutiérrez in het vijfmetergebied had gestaan, hadden we een heel andere situatie. Dan keuren we een doelpunt eigenlijk altijd af. Maar nu staat hij ver daarbuiten", reflecteerde Makkelie, die daarom niet meeging in de ingreep van VAR Kooij. En omdat zijn assistenten hem steunden en hij de beelden al zag op het stadionscherm, wist hij dat eigenlijk voor de ingreep al. "Maar als je niet gaat kijken, ben je eigenwijs." Een dag later werd bekend dat de leidsman verantwoordelijk is voor het Champions League-duel tussen Liverpool en AC Milan. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen