SC Cambuur-keeper Stevens hard en eerlijk over afgrijselijke fout

5 december 2021, 09:26

SC Cambuur-keeper Sonny Stevens ging zaterdagavond heel pijnlijk de fout in. De doelverdediger liet bij de vijfde van de in totaal zes Vitesse-treffers de bal uit zijn handen glippen. Daardoor kon spits Lois Openda profiteren en zijn tweede goal van de avond aantekenen. "Ik laat de bal gewoon los, ik weet niet wat ik doe."

Tegenover ESPN werd Stevens gevraagd naar zijn eigen optreden. "Dramatisch, vooral de vijfde goal", was de goalie eerlijk. "Ik denk dat ik al met de volgende actie bezig ben. Ik wil de bal oppakken en misschien al snel verder. De bal stuit tegen mijn borst. Het is gewoon heel, heel slecht. Sowieso hebben we een matige pot gespeeld."

De keeper oogde ook bij het eerste en vierde Vitesse-doelpunt niet overtuigend, hoe mooi de schoten van Sondre Tronstad ook waren. "Maar daar kon ik de bal lang niet zien en reageer te laat. Dat zal er ook niet goed uitzien", aldus Stevens. "We zijn ver door de ondergrens gezakt en ik daar nog wat onder. En sowieso is zes tegendoelpunten te veel."

Bekijk ook: Sonny Stevens maakt afgrijselijke blunder

Zonder trainer Henk de Jong stond SC Cambuur na een knappe zegereeks weer pijnlijk met beide benen op de grond. "Wij waren op alle fronten niet goed genoeg vandaag, een totale off-day. Na de 1-0 waren we het volledig kwijt. Toen overklaste Vitesse ons."", zei assistent-coach Pascal Bosschaart tegenover Omrop Fryslân. Van paniek wilde hij niets weten. "We staan er nog supergoed voor. Handhaving is binnen bereik. We moeten deze wedstrijd snel vergeten en op naar volgende week."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen