Ajax en PSV opgepast: RB Leipzig ontslaat hoofdcoach Marsch

5 december 2021, 10:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

RB Leipzig heeft per direct afscheid genomen van hoofdcoach Jesse Marsch (48). Na de derde achtereenvolgende nederlaag in de Bundesliga tegen Union Berlin vrijdagavond, werd de balans opgemaakt en die viel uit in het nadeel van de man die afgelopen zomer Julian Nagelsmann opvolgde. Assistent-coach Achim Beierlorzer neemt voorlopig de honneurs waar.

Dat heeft de Duitse club zondagochtend bekend gemaakt. RB Leipzig begon heel moeizaam aan het seizoen, maar leek juist wat beterschap te tonen. Toch ging het in de Bundesliga weer mis de laatste weken, met nederlagen tegen 1899 Hoffenheim, Bayer Leverkusen en afgelopen vrijdag tegen Union Berlin. Vooral de manier waarop was veelzeggend: de opponent van Feyenoord in de Conference League was namelijk een stuk sterker.

En dus werd er dit weekend een conclusie getrokken, zo meldt de club. De beslissing werd gemaakt 'na diepgaande analyses en intensieve discussies', benadrukt de werkgever van Brian Brobbey. Afgelopen zomer werd Marsch aangesteld als opvolger van de naar Bayern München vertrokken Nagelsmann. Dat Nagelsmann Dayot Upamecano en Marcel Sabitzer meenam naar Der Rekordmeister, maakte de opdracht niet bepaald makkelijker voor de Amerikaanse coach, die bij RB Salzburg nog succesvol was.

Lees ook'RB Leipzig zet Ten Hag én Schmidt op shortlist'

Mogelijk krijgt dit trainersnieuws ook nog een staartje voor Ajax of PSV, want eerder dit weekend lekte al uit dat RB Leipzig Erik ten Hag en Roger Schmidt op het lijstje heeft staan als mogelijke opvolger van Marsch. Want hoewel Beierlorzer als eindverantwoordelijke voor de groep zal staan tegen Manchester City midweeks, verwacht de Duitse club binnen afzienbare tijd een permanente opvolger te presenteren. Komt die uit de Eredivisie?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen